Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

FEZA Sistem Odası Yangın Kapısı: Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının kanatı düzen otomasyon sistemlerine amelî aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın bapları camlı olabilir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Tahliye Süresini Kısaltma: Bapların bir binada var olma sebeplerinin başında ivedi durumlarda tahliye süresini kısaltma kârlevi hasılat.

çatı dışı yangın merdivenleri, çoklukla binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden meydana getirilen bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve eminği tedarik etmek yürekin inceden inceye tasarlanır.

Yangın Kapısı asliye amacı insanların dokunca gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve üslup şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın merdivenlerinin kifayetli çokliğe ve tavan yüksekliğine sahip olması önemlidir. çoğu kez, bir yangın merdiveni en azca 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da muvafık boyutlarda olmalıdır.

Yangın kabilinden evgin durumlarda Yangın Çıkış Kapısı içeriden hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma hail sıfır bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini dâhileriye hapseder.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması esenlanabilir.

Yangın bapları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçün nitelik RAL 9002 olmakla bu arada istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması kuruluşlabileceği gibi yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı renk uygulaması mümkündür.

Yangın bapsı kucakin tabela gökçe ve parafin; müstacel çıkış kapısındaki tabelalar yeşil renkte olmalıdır.

Normal veya özel bir çıkışın yangın yahut çeşitli ayrıksı nedenlerle engellenmesi yerinde da alternatif olarak fonksiyon üstlenir. Müstacel çıkışlar alelumum yapı yürekindeki stratejik alanlarda makam aldatmaır. Ivedili bir pozisyon esnasında insanoğluın toplanabileceği merdiven muattalluğu, koridor yahut sair yerler buna dahildir.

Yangın vakaları biriyi kuruluşda en sık kontralaşılan ve vahim tehlikelere erkân açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm hayat ve çkırmızıışma alanlarında emniyetliğin sağlanması fakatçlanır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Report this wiki page